Wanneer je opzoek bent naar linkjes voor jouw website kom je met regelmaat startpagina pakketten tegen om je SEO score te verhogen. Maar wanneer je dieper gaat zoeken naar de SEO waarde van startpagina’s kom je vaak verhalen tegen dat deze vaak geen tot zelf negatieve waarde hebben. Klopt dit wel? In dit bericht kom je er alles over te weten.

Hoe zit het nu met de startpagina's?

Startpagina’s kunnen zeker jouw SEO boosten en je hoger krijgen in Google. Maar het klopt ook dat het jouw SEO waarde negatief kan beïnvloeden. Wanneer je startpagina’s inzet moet je deze ook inzetten op de juiste manier. Bouw je jouw SEO op enkel en alleen met startpagina’s, dan is de kans groot dat je slechter gaat beginnen scoren in Google.

Om hoog te komen in Google is linkbuilding essentieel. Maar het moet wel zo natuurlijk mogelijk overkomen om gezond te zijn. De truc bestaat erin om jouw linkbuilding natuurlijk op te bouwen. Dit betekend een grote variatie in soorten backlinks evenals een natuurlijk aantal toename van backlinks.   

Hoe variatie krijgen in linkbuilding?

Variatie in je linkbuilding is van groot belang. Er zijn veel soorten backlinks zoals startpagina backlinks, social media backlinks, blog backlinks, nieuws backlinks, website backlinks en meer. Het is de bedoeling dat je van al deze soort 

startpagina seo waarde

backlinks verschillende linkjes weet te scoren. Werk je met enkel 1 van deze soort backlinks, dan komt het niet natuurlijk over en zal Google je afstraffen. Een variatie in al deze soort backlinks is dus essentieel. Werk ook niet 2 maanden lang aan 1 soort backlink en de volgende maand aan een nieuw soort backlink. Probeer elke maand een x aantal linkjes te scoren in elke branche en je gaat beslist goed scoren in Google. 

Hoe je linkbuilding natuurlijk opbouwen?

Een gezonde website blijft steeds groeien. Dit wil ook zeggen dat jouw linkbuilding profiel ook op een gezonde manier moet meegroeien. De eerste maanden hard werken aan jouw linkjes en vervolgens niets meer doen aan je linkbuilding profiel zal op termijn je bezoekers weer terug doen vallen. Blijf dit zeker volhouden.

Je anchor tekst is van groot belang!

Wat wij vaak merken is dat webmasters willen scoren in Google op 1 keyword en daar volop op inzetten. Zij proberen meerdere backlinks te scoren en geven deze allemaal dezelfde naam. Deze aanpak is volledig fout en zal je afstraffen 

in Google. Start altijd met een lijst van minstens 10 keywords waarop je wilt scoren en varieer deze in je anchor teksten. Maak ook afgeleiden en synoniemen van je keyword om het natuurlijk te laten overkomen voor Google. We leggen dit eventjes uit in een kort voorbeeld. Neem het keyword “geld verdienen”. Maak dan een klein lijstje met meerdere woorden waar je keyword in voorkomt zoals: geld verdienen op internet, online geld verdienen, verdien geld, url pagina, … Op deze manier hoe je jouw keyword natuurlijk.

Hou je gerelateerde websites hoog.

Wanneer je opzoek bent naar backlinks kan je heel veel vinden. Maar het moet natuurlijk wel aansluiten bij jouw doelgroep en niche website. Heb je een website over geld verdienen, dan kan je best opzoek gaan naar backlinks in de sector geld. Koop je dan bijvoorbeeld backlinks in de niche voetbal dan zal Google dit ook kunnen afstraffen. Uiteraard mogen er uitschieters bijzitten om het natuurlijk te doen overkomen.

Elke startpagina zijn eigen waarde.

Er zijn ook veel soorten startpagina’s en deze zijn zeker en vast niet allemaal hetzelfde. Je hebt de bekende startpagina.nl backlinks, maar je hebt ook de ontelbaar vele kleinere startpagina’s. Zoals je waarschijnlijk wel al  

doorhebt aan bovenstaand artikel moet je deze ook zo natuurlijk mogelijk opbouwen. Werken met enkel startpagina.nl backlinks of enkel 1 kleine startpagina heeft een negatieve invloed op jouw website. Maak hier ook variatie in. Wij raden aan om te zoeken naar 1 startpagina.nl backlinks en 10 kleinere startpagina’s per cyclus.

Besluit over waarde startpagina backlinks.

Zoals je wel kan opmaken aan bovenstaand artikel hebben startpagina’s zeker een waarde voor een betere score te behalen in Google. Maar enkel en alleen als je ze goed inzet. Ook bij ons zijn er genoeg backlinks in de startpagina niche te verkrijgen tegen lage prijzen. Neem zeker een kijkje.